Neix una companyia escènica infantil de la mà d'Amants del Teatre

D'esquerra a dreta: Marta Oliva i Teresa Canas en la presentació de la companyia

Cultura

Publicat el 14/oct/13 per Núria Juanico

L'associació Amants del Teatre ha creat una companyia infantil que vol ser un planter de grups escènics a la ciutat. La iniciativa formarà nens i nenes de 8 a 14 anys en tots els rols de la dramatúrgia i els ensenyarà a desenvolupar una mirada crítica davant els muntatges teatrals. El grup assajarà al Casal Cultural de Mira-sol a partir del 9 de novembre.

Des d'actors fins a regidors, ajudants de direcció i responsables de l'escenografia, la companyia de teatre infantil ensenyarà als més petits a desenvolupar totes les tasques dalt de l'escenari i de forma professional. Els membres de la formació aprendran a memoritzar textos, a introduir-se en la psicologia dels personatges i a millorar la dicció, entre altres. A més, assistiran a espectacles infantils per reforçar la mirada crítica i decidiran el nom de la companyia.

Així, Amants del Teatre vol consolidar una companyia de teatre infantil establerta a Sant Cugat però que intepreti els muntatges arreu de Catalunya. Segons la coordinadora de la iniciativa, Marta Oliva, no es farà un procés de selecció dels nens i nenes que vulguin participar en la companyia, perquè l'objectiu és que tots segueixin una evolució progressiva i desenvolupin les seves capacitats teatrals.

Marta Oliva

Volem que les capacitats siguin cada vegada millor i que ells s'adonin de la pròpia evolució. Pujaran de nivell.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les inscripcions per formar part de la companyia ja estan obertes i es poden fer dilluns, dimecres i divendres a la Casa de Cultura. Els assaigs tindran lloc els dissabtes d'onze a una del matí al Casal Cultural de Mira-sol.