Els Amics de la Unesco proposen per a febrer tres xerrades i un documental

L'Arxiu Nacional de Catalunya és l'escenari de les xerrades al febrer. / Foto: Gencat.cat

Cultura

Publicat el 26/gen/14 per Alex Cabrera

Els Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat organitza per aquest febrer un cicle de conferències que porta com a títol 'Què ens cal saber II'. Les ponències seran impartides per professionals en la matèria analitzada i ajudaran a conèixer millor les realitats que ens envolten. Totes les activitats tindran lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

Aquest febrer l'entitat proposa tres xerrades i la projecció d'una pel·lícula. La primera ponència, que tindrà lloc el 5 de febrer a les set de la tarda, estarà impartida pel periodista i crític de cinema Víctor Alexandre i tractarà el llenguatge del cinema i les seves característiques.

La segona xerrada serà el 12 de febrer i estarà protagonitzada pel doctor en història i investigador Òscar Jané. Sota el títol 'Repercussions per a Catalunya del Tractat dels Pirineus (1659)', Jané explicarà per què Catalunya vol més llibertat i quins fets històrics han influït en el nostre país.

La ponència 'Aspectes econòmics de l'Estat propi' serà la tercera proposta i analitzarà - l'ajuda de la catedràtica d'Hisenda Pública Núria Bosch i de la directora general de Tributs i Jocs de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi - els aspectes econòmics d'una Catalunya independent. Aquesta darrera xerrada també forma part de les conferències 'Vers un país normal', promogudes per Òmnium Cultural i diverses entitats culturals de la ciutat.

El documental que es projectarà i s'analitzarà al febrer serà 'Palme', un llargmetratge produït per la periodista Kristina Lindström que tracta la vida d'Olof Palme, el polític suec més destacat del segle XX.