Migracions i populismes centren un nou cicle de Nits Temàtiques de la Unipau

La primera xerrada abordarà la gestió de les migracions de diversos països / Foto: ACN

Cultura

Publicat el 16/feb/14 per Núria Juanico

La Universitat Internacional de la Pau reflexionarà sobre les migracions, l'economia col·lectiva, els populismes i la civilització mediterrània en un nou cicle de les Nits Temàtiques. La primera sessió tindrà lloc divendres vinent i analitzarà qüestions com l'expulsió de població i la construcció de fronteres per part de diversos països. Serà a dos quarts de vuit del vespre a la Casa de Cultura.

La Unipau arrenca un nou cicle de les Nits Temàtiques amb una sessió sobre com els països gestionen les migracions. La xerrada anirà presentada per Jordi Casas i girarà al voltant dels llibres 'Mamadou va a morir', de Gabriele del Grande, i 'Immigrantes y ciudadanos', de Saskia Sassen. El 14 de març arribarà el torn de 'Con tu dinero', un documental dirigit per Iker Espúñez que analitza les pràctiques de les entitats bancàries.

L'augment dels moviments populistes als països del Mediterrani serà l'eix de la tercera sessió, que anirà presentada per Antonio Martire i tindrà lloc l'11 d'abril. A partir del llibre 'Alba Dorada', de Dimitri Deliolalanes, la conferència abordarà l'increment d'aquests moviments, tant de dretes com d'esquerres. També reflexionarà sobre l'impacte de la crisi i la pèrdua de credibilitat de les institucions i comptarà amb la presència d'Oriol Costa i Laura Cervi.

Aquest cicle de Nits Temàtiques posarà punt final al 23 de maig amb la xerrada 'Mediterrània o Mediterrànies', a càrrec de José María Perceval. En aquesta ocasió, es debatrà a partir del llibre 'Palabras del tiempo', de Francesco Benigno, i s'analitzarà la cultura, la història i la política de les civilitzacions mediterrànies.

Totes les Nits Temàtiques són d'entrada lliure i no cal inscripció prèvia per assistir-hi.