La cinematografia submergida aflora en una mostra a la Casa de Cultura

Exposició 'Una màquina d'espavilar ocells de nit - cinematografia submergida'

Cultura

Publicat el 12/abr/14 per Rita Riera

La mostra 'Una màquina d'espavilar ocells de nit - cinematografia submergida' sorprèn el públic amb un apropament audiovisual i trencador al món literari de l'artista santcugatenc Jordi Lara. El projecte, que s'ha inaugurat aquest dissabte a la Casa de Cultura, pretén incitar a la creativitat i fer viatjar els assistents per l'art abtracte.

L'exposició ofereix tres espais on en cadascun s'experimentarà una vessant diferent del món del llibre de Jordi Lara 'Una màquina d'espavilar ocells de nit'. El primer apropa el lector a l'univers de la novel·la i al seu autor mitjançant entrevistes a coneguts i lectors de l'obra i oferint l'opció d'aïllar-se per llegir dins un confessionari.

El segon està format per imatges amb les quals Lara va inspirar-se per escriure i recreacions del que ell imaginava. El tercer nivell mostra l'experiència del videoartista Toni Casassas amb aquest llibre, que no ha llegit.

Tres vessants que, segons l'escriptor Jordi Lara, proposen una manera diferent de llegir basada en imatges.

Jordi Lara

El que proposem és una forma diferent de llegir que no passa per paraules sinó per imatges. Però això no vol dir que estiguem fent una adaptació cinematogràfica d'una novel·la.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La mostra, dirigida per Jordi Lara i produïda per Toni Casassas, vol trencar amb les exposicions convencionals i incitar l'espectador a la creativat, com ha explicat a Cugat.cat Lara.

Jordi Lara

El que es vol aconseguir és convidar a la gent a treure rendiment al seu esperit creatiu. En un moment com aquest de crisi és important buscar el que ens dona plaer i riquesa, com fa l'art.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'exposició es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 18 de maig i forma part del programa d'activitats de Sant Jordi.