Els FGC omplen els seus combois i estacions de literatura per Sant Jordi

Els escriptors llegiran fragments de textos dins els vagons de FGC

Cultura

Publicat el 14/abr/14 per Marc Sala

Els trajectes dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s'ompliran la setmana vinent de llibres i escriptors per celebrar la Diada de Sant Jordi. 'Paraules entre vies' és el programa que s'emmarca en la celebració de l'Any Vinyoli i vol fomentar la lectura entre els seus usuaris.

A partir de dimarts vinent i fins dissabte, les estacions i combois de les línies de FGC celebraran una setmanan dedicada a Sant Jordi. Dimarts i dijous, les estacions de plaça Catalunya i plaça Espanya disposaran de parades de llibres instal·lades pel Gremi d'Editors.

Una altra proposta convidarà als viatgers a compartir trajecte amb algun autor. La poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona serà la primera en agafar el tren. Serà dimarts, en un trajecte que sortirà de Mira-sol cap a plaça Catalunya a un quart d'onze del matí i en un altre que sortirà de plaça Catalunya cap a Terrassa a les onze del matí.

Genís Sinca serà l'autor que viatjarà en tren el dijous i ho farà a la línia Llobregat. L'endemà divendres, la poetessa Anna Garcia Garay, guanyadora de l'11è Premi de Poesia Gabriel Ferrater, viatjarà a la línia del Vallès en un trajecte que sortirà de l'estació de Terrassa Rambla a les quatre de la tarda cap a plaça Catalunya i a les cinc tornarà cap a Sabadell. L'escriptor Pep Elias pujarà dissabte en un comboi de la línia del Llobregat.

Dimecres, dia de Sant Jordi, hi haurà una lectura poètica subterrània a l'estació de plaça Catalunya on es llegiran fragments de l'obra del poeta Joan Vinyoli. L'acte començarà a dos quarts de set de la tarda i servirà per lliurar els premis del Concurs de Nanorelats 'Un tren d'històries'.