Àlex Barnils rememora el paper del general Moragues amb el seu nou llibre

'General Moragues, el diable de les Guilleries' s'ha presentat aquest dimarts a la Casa de Cultura

Cultura

Publicat el 22/abr/14 per Adrià Rocha

El guionista santcugatenc Àlex Barnils reivindica la figura i el paper que el general Josep Moragues i Mas va tenir durant la guerra de Successió en el seu nou llibre 'General Moragues, el diable de les Guilleries'. Barnils ha presentat aquesta obra, de l'editorial Clipmèdia 2014, en un acte a la Casa de Cultura aquest dimarts en què ha repassat la trajectòria de Moragues durant el conflicte.

El general Moragues va ser un pagès de les Guilleries nascut a finals del segle XVII que es va fer guerriller i, més tard, va estar al servei de l'arxiduc d'Àustria, amb qui va lluitar en la guerra de Successió contra les tropes borbòniques. Quan el seu bàndol va perdre la guerra va ser executat per 'donar exemple'.

En declaracions a Cugat.cat, Barnils ha explicat que Moragues és un heroi que ha estat oblidat i que, per tant, cal recuperar la seva figura i introduir-la dins l'ideari col·lectiu català.

Àlex Barnils

És un heroi oblidat. Com Moragues en tenim pocs. Ha estat molt oblidat i ara l'hem de recuperar

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte de presentació del llibre també ha comptat amb la presència de l'actriu i model santcugatenca Mònica Van Campen i el regidor de Cultura, Xavier Escura.