Els Gausacs volen convertir la plaça d'Octavià en un referent per Sant Ponç

Els Gausacs en la Diada de Sant Ponç de l'any passat

Cultura

Publicat el 2/mai/14 per Núria Juanico

Els Gausacs volen convertir la plaça d'Octavià en un indret de referència per a grans esdeveniments castellers amb l'actuació de la Diada de Sant Ponç, que tindrà lloc aquest diumenge. L'acte, que comptarà amb la presència dels Castellers de Sabadell, els Xiquets de Reus i els Castellers de la Vila de Gràcia, també vol servir per donar a conèixer els castells i enfortir els vincles entre les colles.

Els camises verdes han engegat aquest dimarts la Quinzena Verda, que consta de diversos assaigs especials per preparar la colla de cara a l'actuació de Sant Ponç.

Els plats forts de la celebració arribaran el cap de setmana. Un sopar i un concert amb els grups The Risas i Dröpools donarà el tret de sortida a la festa divendres. Tot plegat començarà a dos quarts d'onze de la nit a la plaça de la Vila.

La celebració seguirà dissabte a dos quarts de sis de la tarda amb una cercavila que sortirà de la plaça d'Octavià i recorrerà el centre de la ciutat fins a la plaça de Can Quitèria. Allà, els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Cerdanyola faran l'actuació de vigílies de Sant Ponç a les set de la tarda.

L'actuació central de la diada tindrà lloc diumenge a dos quarts de dotze del migdia a la plaça d'Octavià. Els camises verdes compartiran la plaça amb els Castellers de Sabadell, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Xiquets de Reus. Totes quatre són colles de la gamma de 8 que portaran grans construccions a la plaça. Amb aquesta actuació, els Gausacs volen apropar els castells a Sant Cugat i situar la ciutat al mapa casteller.

A més, durant aquests quinze dies previs a la diada la colla ha organitzat diversos actes interns per fer créixer els vincles entre els grups i generacions de camises verdes. També es duran a terme actes oberts a tothom, com per exemple el torneig de futbolí que tindrà lloc al local dels Gausacs el 14 i 15 de maig.