Sant Cugat és la ciutat amb l'IBI més car de Catalunya

L'IBI té en compte el valor del sòl i el de la construcció segons dades

Economia

Publicat el 25/set/19 per Martí González

Sant Cugat és la ciutat catalana amb l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) més car i la tercera a l'Estat espanyol, només per darrere de Boadilla del Monte i Pozuelo de Alarcón, a Madrid. De mitjana, i com explica el diari 'Ara' amb dades del ministeri d'Hisenda, els santcugatencs paguen 751,44 euros en el rebut d'aquest impost, que es calcula en funció del valor cadastral de cada immoble, fixat pel ministeri. Precisament aquests valors són els que pugen la mitjana de la quota a la ciutat, ja que el tipus de gravamen (0,513%), que marca l'Ajuntament, és baix en comparació amb altres municipis.

Des de l'Ajuntament, el tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, ha expressat la voluntat de l'equip de govern d''equilibrar els impostos' municipals i ha recordat que fa tres anys que el percentatge del coeficient de l'IBI està congelat. Soler ha explicat a Cugat Mèdia que ara l'equip de govern està treballant al respecte de l'evolució que ha de tenir aquest impost, una tasca que es reflectirà quan es presentin els pressupostos i ordenances fiscals de 2020.

Els consistoris tenen un marge d'entre el 0,4% i l'1,1% per als immobles urbans i, a més, poden aplicar fins a un 1,3% amb un tipus de característiques especials.

L'IBI i el cadastre
El càlcul de la quota a pagar de l'IBI s'estableix en funció del valor cadastral del bé, que fixa el ministeri d'Hisenda espanyol a partir de les dades del cadastre immobiliari, que té en compte el valor del sòl i el de la construcció. Aquest valor cadastral no és el valor pel qual s'ha escripturat ni el que ha pagat realment el comprador. La darrera revisió del cadastre a Sant Cugat data de 2006, tot i que el ple municipal ha reclamat en més d'una ocasió una actualització.


DECLARACIONS

Pere Soler

El que hem de fer és intentar equilibrar els impostos municipals amb la quantitat i qualitat de serveis que prestem a la ciutadania.

Your browser doesn’t support HTML5 audio