El menjar ràpid pot ser saludable: alternatives nutritives al fast food tradicional

La nutricionista Cristina Garcia desmunta mites sobre el fast food i ofereix alternatives equilibrades que es poden preparar i consumir ràpidament

241016-fac-poke_bowl-a-cc_by_2_marco_verch.jpg
Un poke bowl de salmó / Foto: Marco Verch CC by 2.0
-->
Enllaç copiat al clipboard
18/10/24 a les 16:32h
 |  2 minuts de lectura
Secció: Podcast

En un món on el temps escasseja, el menjar ràpid és una opció que cada vegada guanya més adeptes. Ara bé, que sigui ràpid no vol dir necessariament que no sigui saludable. De tot plegat en parlem al magazín ‘Faves comptades’ amb la directora del Centre Íntima Salut per a la Dona de Sant Cugat, la nutricionista Cristina Garcia, que ha presentat alternatives nutritives al fast food convencional, demostrant que és possible menjar de manera ràpida i saludable alhora.

Escolta-ho

El concepte de menjar ràpid no és nou, sinó que ha existit al llarg de la història. Des de l’antiga Roma fins a l’actualitat, sempre hi ha hagut opcions de menjar preparat de forma ràpida i senzilla. Garcia ha explicat que el boom del fast food modern es va originar després de la Segona Guerra Mundial als Estats Units, coincidint amb canvis socials com la incorporació de la dona al mercat laboral i la necessitat de menjar fora de casa. Segons l’experta, no tot el menjar ràpid és perjudicial per a la salut. “No podem posar a tots els menjars ràpids en la mateixa categoria”, ha afirmat i ha proposat algunes alternatives saludables.

Opcions saludables de menjar ràpid:

  • Entrepans elaborats amb pa integral i ingredients nutritius com enciam, tomàquet, hummus, ou o tonyina
  • Amanides preparades
  • Creps amb verdures, com els xampinyons i formatge fresc
  • Pinxos de truita de patata o verdures acompanyats d’amanida i pa amb tomàquet
  • Coca de recapte com a alternativa a la pizza
  • La nutricionista ha recordat que és possible trobar opcions saludables de menjar ràpid, tant en establiments com en el que ens podem cuinar a casa, que s’adaptin al ritme de vida actual sense comprometre la salut ni la qualitat nutricional dels aliments.