El ‘Sant Cugat va de Tapes’ supera l’edició anterior amb 28.600 tapes servides

La proposta ha crescut en 6.000 tapes respecte a l'any anterior i s'acosta a les xifres prepandèmia

Una de les tapes del 'Sant Cugat va de Tapes' d'aquest 2025
Una de les tapes del 'Sant Cugat va de Tapes' d'aquest 2025 / Foto: Cedida pel Gremi de Restauració de Sant Cugat
-->
Enllaç copiat al clipboard
30/09/25 a les 15:51h
 |  2 minuts de lectura
Secció: Societat

El ‘Sant Cugat va de tapes’ ha posat punt final aquest diumenge a una edició que s’acosta a les xifres anteriors a la pandèmia. Segons les dades facilitades pel Gremi de Restauració de Sant Cugat, s’han venut 28.600 tapes, una xifra que supera en gairebé 6.000 les de l’edició anterior, que va tancar amb 23.000 unitats. La iniciativa, que ha omplert bars i restaurants de la ciutat durant deu dies, ha comptat amb la participació de 42 establiments, la xifra més alta fins ara.

Escolta-ho

En una entrevista al magazín ‘Faves comptades’, Roger Mesegué, president del gremi, ha fet un balanç positiu de la iniciativa: “Les dades ens diuen que els restauradors tenen ganes de fer coses per la ciutat i que la ciutadania respon a les propostes que fem. Això és molt positiu, sense el ciutadà no hi ha restauració”. El secretari de l’entitat, Toni Soriano, ha subratllat la importància d’haver recuperat les dates anteriors per celebrar la iniciativa: “Fer-ho durant la setmana de la Mercè a Barcelona ens dona un plus. L’any passat ho vam fer a l’octubre i sempre hi ha més risc que faci mal temps.”

D'esquerra a dreta Roger Mesegué i Toni Soriano, president i secretari del Gremi de Restauració de Sant Cugat
D’esquerra a dreta Roger Mesegué i Toni Soriano, president i secretari del Gremi de Restauració de Sant Cugat / Cugat Mèdia

Els reptes del sector

Tot i el bon moment, el gremi assenyala reptes pendents, com la regulació de les terrasses, la fidelització del client local i la necessitat d’impulsar el consum entre setmana. Mesegué ha aprofitat l’ocasió per fer una crida a la ciutadania a qui ha demanat que “no sigui tan infidel i que quan vulgui fer celebracions ho faci a Sant Cugat, on hi ha restaurants per a tots els gustos. No cal anar a Barcelona.”

Un dels reptes més urgents del sector és la regulació de terrasses, un dels “principals maldecaps dels agremiats”. El problema rau en les queixes dels veïns pel soroll. Des del gremi defensen que cal trobar un “punt mig per entendre’ns entre tots”.

En aquest sentit, Soriano ha apuntat que la pandèmia va crear una “barra lliure de terrasses que no es pot mantenir” i que cal treballar en una bona regulació. El secretari ha avançat que ja han mantingut tres reunions amb tècnics de l’Ajuntament per treballar en la normativa i insisteix que “a Sant Cugat no hi ha terrasses il·legals” i que la problemàtica es deu a un decalatge en la tramitació de permisos per part del consistori.

Actualment, el gremi agrupa 100 restauradors, que representen entre 120 i 130 locals, d’un total de prop de 400 establiments a Sant Cugat. L’objectiu a llarg termini és “agremiar com més gent millor”.