ICV-EUiA vol que els joves participin més en el disseny de les polítiques municipals

L'alcaldable d'ICV-EUiA, Xavier Boix

Eleccions2003

Publicat el 15/abr/03 per Miquel

La coalició d'Iniciativa per Catalunya-Verds i Esquerra Unida vol potenciar la participació dels joves en el disseny de les polítiques locals de joventut. Iniciativa ha proposat que les decisions del Consell Local de Joves siguin vinculants i ha criticat el paternalisme de l'equip de govern en matèria de joventut.

La coalició ICV-EUiA ha explicat les 16 mesures que composen l'eix de joventut del seu programa electoral. Segons la formació, els joves han de ser considerats ciutadans de ple dret i no només receptors de serveis. La coalició ha proposat que les decisions del Consell Local de Joventut siguin vinculants. Laia Moix, responsable de l'eix de joventut d'ICV-EUiA.

Laia Moix

S'ha d'utilitzar aquesta eina de forma estable, i fer que les seves decisions siguin vinculants


Iniciativa ha criticat el paternalisme de l'actual equip de govern en matèria de joventut i ha proposat l'autogestió de la masia de Torreblanca per convertir-la en un espai exclusivament per a joves. La coalició també vol promoure la creació d'un cens d'habitatges desocupats per solucionar el problema de l'accés dels joves a l'habitatge. A més, Iniciativa ha proposat la posada en marxa d'un programa de mediació comunitària per solucionar els conflictes amb els joves de la ciutat. Segons l'alcaldable d'ICV-EUiA, Xavier Boix, només es podrà recuperar la confiança dels joves en l'administració si se'ls permet participar-hi directament.

Xavier Boix

Cal escoltar els joves i fer-los participar per recuperar la confiança que han perdut en l'administració i els partits


ICV ha plantejat la necessitat d'ampliar els horaris de la biblioteca municipal per adaptar-los a les necessitats dels joves i ha proposat la creació de centres cívics a cada barri amb un espai perquè els joves puguin estudiar i preparar treballs en grup. Pel que fa al lleure i la cultura, la coalició d'esquerres creu que l'actual oferta per a joves és insuficient i que cal trobar nous espais de relació.