En Comú Podem no descarta densificar una part de la ciutat per abaixar els preus del lloguer

Gutiérrez afirma que Sant Cugat hauria de ser el primer municipi a aplicar la llei del dret de l'habitatge perquè té un dels mercats més tensats

Jaume Asens i Ramon Gutiérrez en l'acte d'inici de campanya / Foto: Cugat Mèdia

Eleccions municipals 2023

Publicat el 12/mai/23 per Xavier Giménez

En Comú Podem ha donat inici a la campanya electoral parlant d'habitatge, que consideren que és un problema prioritari a Sant Cugat. En l'acte de campanya han participat el diputat al Congrés d'En Comú Podem Jaume Asens i l'alcaldable de la formació, Ramon Gutiérrez, qui ha expressat que la ciutat hauria de ser el primer municipi a aplicar la llei del dret de l'habitatge perquè té 'un dels mercats més tensats de tot l'Estat'. També ha afirmat que el seu objectiu no és només controlar els preus del lloguer, sinó fer que baixin i, si és necessari, densificar alguna part de la ciutat, ho faran.

Gutiérrez ha establert com a eixos principals en aquest àmbit la promoció i construcció de més habitatge assequible, la reconversió de l'Oficina Local d'Habitatge en un espai de defensa dels drets dels llogaters i la lluita contra l'especulació.

A més, també ha insistit en la necessitat de fomentar que la borsa d'habitatge municipal es converteixi en una immobiliària pública per a la ciutat, i el lloguer a través de la bonificació de l'IBI, com ja està fent l'Ajuntament de Barcelona. Finalment, també ha proposat que es dinamitzin els barris com Can Magí, per multiplicar-hi els usos en habitatge i serveis, assimilar-lo al districte 22@ de Barcelona i convertir-lo en "un autèntic barri del futur".

Per la seva banda, el diputat Jaume Asens ha assegurat que, si bé és cert que en aquests darrers quatre anys s'han fet les coses de forma diferent, encara "no és suficient" i que Sant Cugat encara pateix una "ressaca de la borratxera convergent" a causa del govern que hi va haver a la ciutat durant 32 anys.


DECLARACIONS

Ramon Gutiérrez

Volem ser el primer municipi que apliqui la llei del dret a l'habitatge perquè tenim el mercat d'habitatge més tensat de tot l'estat. I, per tant, és urgent i necessari fer-ho.

Your browser doesn’t support HTML5 audio