Els compromisos de Junts per Sant Cugat per al nou mandat

La formació va prometre abaixar impostos, aturar el Ragull Centre i buscar una alternativa per a La Mirada


  • Comparteix:

Josep Maria Vallès, durant un acte de campanya de Junts / Foto: Cugat Mèdia

Josep Maria Vallès, durant un acte de campanya de Junts / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat es va presentar en la campanya electoral com el 'vot útil' contra la gestió del tripartit. La formació ha guanyat de nou les eleccions municipals i ha aconseguit mantenir els nou regidors, un resultat que, en cas de governar, la compromet amb algunes de les seves promeses electorals. El seu programa, a més de 800 propostes, prometia aturar el Ragull Centre, abaixar impostos i planificar un creixement de la ciutat controlat i amb consens.


La Mirada

Junts per Sant Cugat s'ha compromès a buscar alternatives per a l'escola La Mirada i així accelerar la seva construcció. En cas que s'aixequin les mesures cautelars abans, la formació tirarà endavant el projecte en l'emplaçament actual, sempre que es compleixin dues condicions: que l'equipament es pugui construir sense més demores o que no s'hagi trobat una ubicació alternativa.

A més, el partit ha assegurat que posarà els recursos necessaris per millorar la situació de l'alumnat mentre no arriba el nou edifici.


Ragull Centre

El partit no tirarà endavant amb el projecte del Ragull Centre. "Cancel·larem la formulació actual del projecte Ragull Centre, contra el qual tenim interposat un recurs contenciós administratiu., diu el programa electoral, on també es comprometen a no requalificar sòl industrial.

Ca n'Ametller

En cas de governar, Junts vol replantejar el projecte del nou barri a Ca n'Ametller i fer-ho amb consens. La seva proposta passa per un creixement controlat amb "usos mixtificats, incloent-hi equipaments públics i privats, amb alçades i densitats moderades". És a dir, segons diu el programa de Vallès, sense "gratacels" i mantenint el "model Sant Cugat".

Abaixar impostos

Reduir la pressió fiscal. Aquesta és la promesa de la candidatura respecte als impostos. "Farem més amb menys", asseguren, a més de plantejar diversos incentius fiscals. En una entrevista a Cugat Mèdia, l'alcaldable, Josep Maria Vallés, també va anunciar que en cas d'assumir el govern, recuperaran la figura del gerent. De fet, va explicar, ja tenen pensat qui assumirà aquest càrrec, una persona "dels equips de Recoder".

Inversions

El llistat d'inversions necessàries segons la candidatura és extens. Entre altres propostes, Junts promet accelerar aquelles ja aprovades i planteja la construcció d'una Ciutat Esportiva, una escola d'educació especial, la Biblioteca Central Urbana i una piscina pública que doni servei als barris del Monestir i Sant Francesc. La formació vol definir-ho un nou Pla d'Equipaments.

Anella verda i mobilitat

El partit també vol abordar la mobilitat amb un nou pla a la mida d'una ciutat de 100.000 habitants i que estigui elaborat per experts i agents de la ciutat. La intenció és reforçar el transport públic, la mobilitat a peu i la falta d'aparcament. En aquest sentit, plantegen fer un aparcament a la zona del CAP Sant Cugat i ampliar els dissuasius. D'altra banda, el programa electoral obre la porta a revisar la Zona de Baixes Emissions per oferir alternatives, redissenyar el primer tram de Rius i Taulet per tal que sigui una avinguda arbrada i amable i corregir la implantació de l'anella verda, que veuen necessària.

RECUPERA AQUÍ L'ENTREVISTA AL CANDIDAT DE JUNTS PER SANT CUGAT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.