El Jovent Republicà reivindica la transversalitat de les polítiques juvenils

L'habitatge, l'oci i la crisi climàtica, principals preocupacions de les joventuts d'ERC

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Eleccions municipals 2023

Publicat el 23/mai/23 per Redacció

El Jovent Republicà incorpora propostes centrades en les polítiques d'habitatge, l'oci i la crisi climàtica al programa d'ERC. Les joventuts del partit aposten perquè les polítiques juvenils tinguin 'cabuda a pràcticament tots els àmbits'. Així, aposten por una 'mirada transversal' que impregni tota l'acció de govern.

Així, l'agrupació aposta per destinar almenys el 30% del nou habitatge de lloguer públic al jovent, així com estudiar mesures per "impulsar una mancomunitat de serveis domèstics", com rentadores o el wifi. Quant a l'oci, el Jovent Republicà vol que l'espai municipal que ocupaven les Carpes Lemon esdevingui un espai polivalent i de concerts amb programació juvenil. Pel que fa a les polítiques per fer front a la crisi climàtica, les joventuts d'ERC volen que es fomenti l'ús de la bicicleta i que es promogui el consum sostenible i de proximitat.

El Jovent Republicà també clama al seu programa per la recuperació del Consell Local de Joventut, per incorporar una mirada feminista a tot l'àmbit d'acció del govern. De fet, volen que les propostes de seguretat s'enfoquin amb perspectiva de gènere i per garantir espais d'oci nocturn lliures d'agressions masclistes i LGTBIfòbiques.