Frenar els contagis de la Covid-19 s’ha convertit en una carrera a contrarellotge, sobretot en les últimes setmanes en què les dades epidemiològiques a Catalunya
La restauració ha anat aguantant cop rere cop i, després del tancament total, les restriccions actuals els deixen en una situació crítica. El propietari del restaurant El Vi de Deu, Jordi Deu, ha explicat a Cugat Mèdia que aquestes últimes mesures “es porten malament”, ja que el 30% de l’aforament a l’establiment deixa “molt poc marge” i la limitació horària, d’una del migdia a dos quarts de quatre, no els permet “remuntar taules”. “Ens salva la fidelitat del client” que demana menjar per endur, remarca Deu, però tot i això, “els números no surten de cap de les maneres”. Distància entre taules, desinfecció constant, gel hidroalcohòlic, mascaretes… Els restauradors apliquen en els seus locals les mesures de sanitat i, des de fa unes setmanes, també s’adapten a una franja horària molt limitada que només els permet rebre clients al migdia. Durant les altres hores del dia, s’han de conformar amb el ‘take away’ i el ‘delivery’, una via de negoci que ha arribat per quedar-se. “Fem tot el que ens diuen les autoritats”, assegura el copropietari d’ El Celler d’en Medir, Robert Garcia, que també està convençut que la restauració de Sant Cugat i Catalunya, en la seva majoria, “es comporta”. Garcia també ha volgut remarcar el suport que rep la restauració per part de la ciutadania i es mostra “molt agraït. “Entre tots en sortirem”, conclou. En un mes i escaig farà un any que la pandèmia va començar a sacsejar la normalitat a Catalunya. Així i tot, alguns emprenedors s’han animat a tirar endavant els seus projectes. És el cas del restaurant Cocoricó & Co, que va obrir portes fa dos mesos al carrer Major de Sant Cugat. El copropietari del restaurant, Lucas Pujadas, sap que, amb l’actual situació sanitària, és una aposta que “econòmicament no compensa”. Ara bé, es mostra optimista i confiat que la situació millori en els pròxims mesos. Ara, afegeix, és “supervivència”.

