Formes de fantasia, sabors refinats i complexos i, sobretot, molta dolçor. Són les apostes que mestres xocolaters d’arreu d’Espanya han posat sobre la taula aquest divendres a la segona edició del concurs per triar el millor bombó artesà de l’estat. Un reconeixement que ha recaigut sobre l’escola de pastisseria Hofmann.
La deliveració del concurs, organitzat per la revista establerta a la ciutat ‘Dulcypas’, ha tingut lloc a El Sant Cugat Hotel. El redactor la publicació Fernando Toda ha subratllat la importància del certamen, que “reivindica una peça que s’estava perdent”. “Demostra que en la creativitat en el bombó hi ha món per recórrer. En aquesta edició, s’hi han presentat un centenar de propostes i, d’aquestes, 34 han arribat a la final per tal de convèncer el jurat. Una auditoria presidida per Saray Ruiz (Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona) i integrada per Jordi Roca (El Celler de Can Roca, Rocambolesc), Andrey Dobovik, Enric Monzonis (Chocolate Academy de Barcelona), Ester Roelas i Raúl Bernal (By LaPaca). “L’art de viure, l’art de degustar, l’art de menjar-te un món en dues mossegades és meravellós”, ha subratllat Jordi Roca en declaracions a Cugat Mèdia. En el mateix sentit s’ha pronunciat el mestre xocolater Raúl Bernal, que, a més, va ser el guanyador de la primera edició del certamen, fa dos anys. “Sovint la gent necessita que es digui que és el millor d’Espanya perquè li donin el valor que mereix”, ha apuntat el pastisser d’Osca, que ha admès que endur-se el guardó va ser “un abans i un després”. El certamen ha comptat amb dos participants santcugatencs: la pastisseria Dolç i Ephemera Chocolates.

