Sant Cugat, punt neurŕlgic de la gimnŕstica estčtica amb la celebració del Campionat d'Espanya

Imatge d'arxiu del conjunt júnior del Club Muntanyenc Sant Cugat

esports

Publicat el 31/mar/12 per Jordi Foix

Tot llest per a la 8a edició del campionat d'Espanya d'estčtica que es disputa a la nostra ciutat i que aplegarŕ més de 400 gimnastes. El torneig estŕ dividit en les categories d'infantil, júnior i sčnior. El Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), que és l'organitzador de la prova, participa amb quatre equips, dos sčniors i dos infantils.

Aquesta 8a edició compta amb rčcord de participació respecte els anys anteriors. I és que fins a 54 equips, amb un total de 430 gimnastes, vinguts d'arreu de l'Estat espanyol demostraran les seves habilitats al pav 3 de la rambla del Celler. L'organitzador de la prova, el Club Muntanyenc, aporta quatre equips, dos sčniors, dels quals s'espera que un finalitzi en el podi, i dos infantils, del que també s'espera veure un d'ells entre els tres primers classificats. Després d'acollir el Mundial i la Copa d'Espanya, el responsable de la secció de rítmica i estčtica de l'entitat santcugatenca, Toni Molina, creu que organitzar el campionat d'Espanya és la forma de tancar un cicle.

Toni Molina

Vam començar amb el Mundial i ens va sortir molt bé. L'any passat vam organitzar la Copa d'Espanya i volíem tancar aquest cicle amb aquest torneig.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La competició comptarŕ amb 20 equips catalans, i destaquen de la resta de l'estat, 11 de Valčncia i nou de Múrcia. Un fet que des de l'Ajuntament es valora positivament. Com explica el regidor d'Esports, Xavier Tizón, aquest cap de setmana Sant Cugat serŕ el centre d'atenció estatal de la gimnŕstica estčtica.

Xavier Tizón

Treballem des de la regidoria per assolir fites com la d'aquest cap de setmana. Suposa que, de nou, Sant Cugat vagi més enllŕ de les nostres fronteres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El campionat estŕ dividit en dues jornades, dissabte i diumenge. La jornada d'aquest dissabte estarŕ dividida en tres parts. Al matí, a partir de les onze, hi haurŕ la competició preliminar en categoria infantil. A la tarda, a tres quarts de quatre, tindrŕ lloc la cerimňnia d'inauguració i la desfilada de banderes. Només acabar la presentació, les categories júnior i sčnior disputaran la competició preliminar. Cap a les vuit del vespre, un cop se sŕpiguen els resultats es realitzarŕ el sorteig per a les finals. Diumenge, a partir de les nou del matí i fins les dues de la tarda, es disputarŕ l'última fase de cada categoria. En acabar, hi haurŕ la cerimňnia de clausura i l'entrega de premis.