La Festa Major 'bestial' ja ha arribat a la ciutat

La ciutat acollirà 270 activitats durant quatre dies

Festa Major

Publicat el 26/jun/09 per Miquel Herrada

Sant Cugat dóna aquesta tarda el tret de sortida a la Festa Major 2009, que programarà més de 270 activitats fins dilluns, dia de Sant Pere. El pregó de l'escriptor i diplomàtic Carles Casajuana encendrà aquest vespre la festa, que té com a principals novetats el canvi d'ubicació de les Barraques, al Turó de Can Mates, i l'estrena de la gestora de Festa Major, que donarà més protagonisme a les entitats en l'organització de la festa. La gestora promet quatre dies de festa 'bestial' amb la participació de 70 entitats.

La festa començarà a les set de la tarda amb el tradicional repic de campanes i el seguici d'inici de Festa Major. L'escriptor i ambaixador espanyol a Londres, Carles Casajuana, serà l'encarregat de llegir el pregó a les vuit del vespre des del balcó de l'Ajuntament. El castell de focs, al Turó de Can Mates, serà un altre dels actes destacats d'aquest primer dia. La tradicional estripada serà substituïda, enguany, per un convit amb música, coca de recapta i vi.

La nova gestora de Festa Major, que pren el relleu a l'antiga comissió organitzadora, donarà més pes a les entitats però conservarà la línia de les edicions anteriors. Ho explica una de les integrants de la gestora, Aïna Serra.

Aïna Serra

Seguir la línia vol dir fer una festa centralitzada, gratuïta i que mantingui les entitats com l'eix central de la festa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat l'aportació d'idees noves que suposa la nova gestora. Recoder ha fet una crida a participar en una festa que, segons ha dit, tindrà més protagonisme de les entitats que mai.

Lluís Recoder

És una festa que neix de la base que hi ha molta gent que la sent seva, perquè no l'organitza l'administració sinó les entitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les principals actuacions musicals de la Festa Major seran la nit de rumba catalana d'avui -amb Ai, ai, ai i Dijous Paella-, el pop de Love of Lesbian i No Way Out a Barraques, el flamenc de Son de la Frontera i les versions del grup Apache, entre d'altres.

Barraques, que estrena ubicació al Turó de Can Mates, continuarà sent un punt de referència de l'oferta juvenil tot i que canviarà de format amb quatre àrees temàtiques i una estructura més oberta. El propietari del bar Baobab, Halassane N'Diaye, inaugurarà aquesta nit l'espai amb el seu pregó. Quatre col·lectius s'han desvinculat de la iniciativa i han organitzat una festa alternativa a la plaça de Pep Ventura.

Un altre dels espais que no falta a la cita és la caseta del Centro Popular Andaluz, que repeteix ubicació al carrer de Josefina Mascareñas. També es mantindrà la Botiga al Carrer, que ja arriba a la 16a edició.

La plaça de Can Quitèria es consolida com el racó del jazz, amb l'actuació destacada del saxofonista Perico Sambeat, i la plaça del Rei es convertirà en l'espai gastronòmic per excel·lència. Les activitats infantils es concentraran als Jardins del Monestir.

El fi de festa arribarà dilluns, dia de Sant Pere, amb el seguici, la missa major i el Paga-li Joan, el ball del vano i el ram. La nit de Sant Pere estarà protagonitzada pel correfoc i els versots de Diables, amb un fi de festa musical al Parc de Ramon Barnils.