La calor i el bon ambient, protagonistes del seguici de Sant Pere

Més de mig miler de persones han participat del seguici

fm2012

Publicat el 29/jun/12 per Maria Cusó

El seguici de Sant Pere ha omplert aquest divendres els carrers de Sant Cugat de cultura tradicional. Encapçalat per diables, geganters i bastoners, el seguici ha conduït els ballarins del 'Paga-li Joan' i els polítics de la ciutat des de la plaça de la Vila fins al Monestir, on s'ha fet l'ofrena de missa major. La calor i el bon ambient han protagonitzat un dels plats forts de la Festa Major.


MIRA-HO A CUGAT TV

Encapçalat per la flama dels diables de Sant Cugat, el seguici de Sant Pere ha començat el seu tradicional recorregut a la plaça de la Vila. Amb la presència de Castellers, Caparrots, Gegants, Diables i amb el ritme dels balls de Bastons, els Panderos, les Cintes i Cercolets, el seguici ha recorregut els principals carrers de la ciutat encoratjant als santcugatencs a unir-se a la festa.

La tradició marca que el seguici de Sant Pere ha de recollir les autoritats i les parelles del 'Paga-li, Joan' per portar-les fins a la missa prèvia al ball del vano i el ram.

El Sol i la forta calor han estat dos dels principals protagonistes de la trobada d'enguany, que ha congregat més de mig miler de santcugatencs pels carrers de la ciutat. Tot i la forta calor, però, no ha mancat l'ambient de festa en una de les celebracions més tradicionals de la Festa Major.

Participants

Tot i la calor el seguici va molt bé. / Estem molt contents, tot i la forta calor, perquè és el primer seguici de molts. / Fa molta calor però els companys ens mullen. / L'ambient és molt bo.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Durant el recorregut, Geganters i Castellers han fet una aturada davant la casa de Francesc Vila i Trabal on, juntament amb diables, han fet un pilar de tres per refermar el compromís de les entitats de cultura popular de la ciutat.

En Joan i la Marieta, pregoners d'enguany, han aprofitat la parada per ballar el 'Paga-li Joan'. Una de les novetats d'enguany ha estat la decoració dels gegants que han lluït un ram de flors fresques i el bano oficial del 'Paga-li Joan'.

La cercavila ha posat el punt final davant l'església del Monestir on, a banda de la missa tradicional, ha tingut lloc una ofrena amb el ball de Panderos de l'Esbart Sant Cugat i la benedicció dels rams.