Sant Cugat recupera l'esperit festiu per tancar la Festa Major 2012

Cartell de la Festa Major, que ha posat el punt final aquest diumenge

fm2012

Publicat el 15/jul/12 per Núria Alcalá

La ciutat ha tret de nou de l'armari el vestit de festa aquest diumenge al vespre per acomiadar la Festa Major 2012, ajornada a causa de la pluja de l'últim dia. Un centenar de persones ha participat en la reconstrucció de l'ambient festiu als voltants del Monestir, concentrant l'activitat del darrer dia de festa grossa. Ha estat el cas del correfoc infantil a càrrec dels Diablons de Sant Cugat, el sopar popular organitzat per la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat, i la batucada del grup local Kata Kitinga. El final de les celebracions ha estat marcat per la tradicional projecció de fotografies, que ha recordat els millors moments de la festa d'enguany.


MIRA-HO A CUGAT TV

La traca final de la Festa Major de Sant Cugat, tot i que enguany amb retard, ha esclatat amb força en forma d'activitats aquest diumenge. Un centenar de persones ha omplert la Zona dels Castanyers, darrere del Monestir, per acomiadar com es mereix la festa grossa de la ciutat.

El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, han destacat la gran participació en aquest final de festa, tot i la seva desvinculació del cos de la Festa Major, celebrat el darrer cap de setmana de juny.

Francesc Carol

Estem molt contents sobretot de la flexibilitat de les entitats a l'hora de canviar la data.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En la mateixa línia s'han expressat els assistents, tot posant de relleu l'ambient actiu que ha viscut la festa encara que coincideix amb les vacances de molts santcugatencs.

Participants

Hem vingut des de fora només per participar al mercat. / La gent no ha anat gaire de viatge i està animat. / Una llàstima que la festa acabés amb pluja.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La celebració ha comptat amb activitats per a tots els públics. El 10è Mercat d'Andròmines ha convidat els santcugatencs a intercanviar objectes de segona mà. Els més menuts, de la seva banda, han comptat amb un espai de màgia a càrrec de la companyia Zootroupe. Precisament, els Diablons també han pres part en el tancament festiu oferint el tradicional correfoc infantil acompanyats de la colla Se me'n refum de Sant Sadurní d'Anoia i la colla Àngels Diabòlics de Sant Vicenç dels Horts.

Un ritme que ha trobat el seu moment per agafar forces en el sopar popular de la mà de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat. La percussió del grup Kata Kitinga ha conduït la recta final de la celebració, que ha trobat en la tradicional projecció de les fotografies la millor manera de posar cara a la festa. Enguany, el fotògraf Jordi Garcia ha estat l'encarregat de recollir les sensacions i els moments que han donat vida a la cita.

Es tracta de la primera Festa Major en les darreres dècades que ha hagut de dividir el seu final de festa per causes meteorològiques.