La comunitat homebrewer es troba a Sant Cugat per compartir la seva passió per la cervesa

L'Ateneu ha acollit aquest dissabte la primera trobada de creadors de cervesa casolana

190330-trobada-hombrewer.jpg
-->
Enllaç copiat al clipboard

Eva Garrido

M'agrada escoltar i explicar històries que neixen de la proximitat.

Llegir-ne més

M'agrada escoltar i explicar històries que neixen de la proximitat.

Llegir-ne més
01/04/19 a les 06:00h
 |  1 minut de lectura
Secció: Societat

Ser amant de la cervesa i de la cuina són les dues condicions que es necessiten per a ser un bon Homebrewer. Així ho ha explicat l’aficionat santcugatenc Pablo Martín, que és també un dels impulsors de la primera trobada de Homebrewers que s’ha celebrat aquest dissabte a l’Ateneu i que ha aplegat una desena de persones.

Se’n diu ‘homebrewer’ de la persona que elabora cervesa, o una altra beguda alcohòlica, per a l’autoconsum. Una tradició molt arrelada a països com els Estats Units i que al sud d’Europa tot just comença a proliferar. ‘Poc a poc apareixen botigues on trobar els ingredients necessaris per fer cervesa a casa’, ha explicat Martín. Els assistents, que han portat una mostra de les seves creacions, han compartit impressions, receptes i consells. ‘Quan comences en el món dels homebrewers ho fas copiant receptes; després, mica en mica, crees les teves pròpies’, ha afirmat el santcugatenc. Tot i que fer cervesa a casa ‘no resulta més barat’, Martín assegura que el que mou a un homebrewer, entre d’altres coses, és ‘sentir-se capaç de fer les coses un mateix i seguir aprenent’.

Declaracions

Pablo Martín

Hi ha dues condicions que s’han de donar: una, que siguis amant de la cervesa artesana. I la segona, que t’agradi la cuina. Aquesta inquietud de provar coses noves i sentir que ets capaç de fer-ho tu mateix ens anima a seguir aprenent.