Ser amant de la cervesa i de la cuina són les dues condicions que es necessiten per a ser un bon Homebrewer. Així ho ha explicat l’aficionat santcugatenc Pablo Martín, que és també un dels impulsors de la primera trobada de Homebrewers que s’ha celebrat aquest dissabte a l’Ateneu i que ha aplegat una desena de persones.
Se’n diu ‘homebrewer’ de la persona que elabora cervesa, o una altra beguda alcohòlica, per a l’autoconsum. Una tradició molt arrelada a països com els Estats Units i que al sud d’Europa tot just comença a proliferar. ‘Poc a poc apareixen botigues on trobar els ingredients necessaris per fer cervesa a casa’, ha explicat Martín. Els assistents, que han portat una mostra de les seves creacions, han compartit impressions, receptes i consells. ‘Quan comences en el món dels homebrewers ho fas copiant receptes; després, mica en mica, crees les teves pròpies’, ha afirmat el santcugatenc. Tot i que fer cervesa a casa ‘no resulta més barat’, Martín assegura que el que mou a un homebrewer, entre d’altres coses, és ‘sentir-se capaç de fer les coses un mateix i seguir aprenent’.

