La santcugatenca Carla Peyrón ha quedat en segona posició al 18è Concurs Nacional de Pinxos i Tapes que s’ha celebrat a Valladolid. La tapa amb la qual la xef ha guanyat el premi ha estat la ‘Sweet tartar’, una adaptació de la típica recepta del ‘steak tartar’ on ella ha innovat en afegir-hi ingredients diferents dels del plat original. A més, la tapa va generar molta expectació entre els assistents perquè era del tot sostenible; fins i tot el plat estava fet amb una closca d’ou.
Peyrón ha explicat a Cugat Mèdia la reivindicació que s’amaga darrere d’aquesta proposta: “Com que em dedico al món de la pastisseria vaig pensar que era bona idea presentar una tapa dolça com a postre perquè mai se n’havia presentat cap’. A més, la santcugatenca ha plantejat la importància que en les rutes gastronòmiques hi hagi la possibilitat de poder demanar tapes dolces “equilibrades i lleugeres” per acabar el tast amb un bon sabor de boca. La xef destaca el companyerisme que es va viure durant el concurs entre els 46 finalistes i la professionalitat de tots els membres del jurat: “És una experiència increïble i és que, a més de concursar, aprens de tu i dels altres”, ha explicat.

