La 6a edició de l’Encabronada dels Diables de Sant Cugat se celebrarà el darrer cap de setmana d’abril amb dues novetats destacades: una ubicació nova i la incorporació de 15 ‘foodtrucks’ a les tradicionals parades d’artesans. Per primera vegada, l’acte central no es farà a la plaça d’Octavià sinó davant l’ajuntament per garantir el descans dels veïns de la plaça d’Octavià. Durant tres dies, la ciutat s’omplirà de foc, percussió, concerts, tallers i activitats adreçades a tots els públics.
El cap de colla de Diables, Èric Ricart, explica que el canvi d’ubicació es deu a les queixes dels veïns del centre davant la quantitat d’actes que se celebren a l’entorn del Monestir.
Èric Ricart
Es tracta de la 6a edició del que fins al 2015 es coneixia com a Diada dels Diables. És una jornada al voltant del foc que, com explica Ricart, té un triple objectiu: apropar la cultura del foc als santcugatencs, animar internament els membres de la colla i donar a conèixer els Diables a la ciutat. Precisament, la promoció de la colla és un dels reptes més importants de l’entitat aquest 2016 ja que, com explica Ricart, és ‘curiós que en una ciutat de la mida de Sant Cugat només hi hagi una colla de diables’.
Eric Ricart
El menjar, la música i l’artesania també tindran presència a la festa que es desenvoluparà també a la Rambla del Celler.

