Sant Cugat té un nou establiment especialitzat en entrepans italians. Es diu Porco Rosso i ha obert al carrer de Valldoreix. Els fundadors, Guillem Aday i Quim Sabrià, expliquen que volien “fer alguna cosa d’hostaleria” que fos “fàcil, sense complicacions” i que els permetés “divertir-se”, després d’una vida vinculada al sector.
El concepte parteix d’una idea clara: entrepans elaborats al moment, amb embotits i formatges importats d’Itàlia, tallats al moment. Aday explica que en l’últim any “aquest tipus d’establiments han agafat força a Barcelona”, i que això els va portar a explorar la tradició del panino toscà. Per això, abans d’obrir, van viatjar a Florència per veure com es preparen els entrepans artesans i adaptar-ne l’esperit al seu projecte. De fet, un dels primers clients que van tenir va ser una dona de Florència. “L’entrepà li va agradar molt”, explica alleugerit el Guillem.
Els impulsors també buscaven una ubicació estratègica amb trànsit de persones i on poguessin “fer barri i donar color” amb un local de proximitat. Ara es plantegen si incorporen o no el servei a domicili, ja que volen preservar la qualitat del producte i consideren que “l’entrepà ideal s’ha de menjar al moment“.

