El Mercat de Pagès ha ofert de nou a la plaça Pep Ventura aliments sota l’etiqueta de producte de qualitat, ecològic i amb preu just. No han faltat aquest dissabte pagesos ni firaires artesanals, però tampoc fundacions de caire social. Les entitats sense afany de lucre han trobat en aquesta iniciativa promoguda per l’Ateneu una oportunitat per distribuir els seus productes ecològics.
L’època estival s’ha traduït en una baixada de les vendes en la tercera edició del Mercat de Pagès. Malgrat el descens, l’Ateneu assegura que la iniciativa ja s’ha consolidat com un mercat on trobar productes frescos i de qualitat a un preu just. La coordinadora, Anna Guitart, remarca que el Mercat de Pagès també s’ha preocupat d’oferir una plataforma a les fundacions de caire social.
Anna Guitart
A més dels pagesos i els productors artesanals, el Mercat de Pagès ha ofert aliments ecològics de fundacions sense afany de lucre. És el cas de l’entitat Aprodisca, que dóna feina a persones amb disminució psíquica, i de la fundació santcugatenca Putxet, que acull immigrants amb risc d’exclusió social.
Fundacions socials
Com a complement del Mercat, l’Ateneu ha ofert durant el matí una activitat sobre el consum d’aigua.

