L’Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha posat de manifest la importància de la nutrició en la lluita contra les malalties del ronyó en la segona edició de la Jornada de Nutrició en el Pacient Renal, organitzada per la Societat Catalana de Nefrologia. Aquesta iniciativa, que es va fer l’any passat a Bellvitge però que s’ha traslladat a l’equipament santcugatenc, ha aplegat 125 professionals amb la intenció de debatre sobre estratègies per millorar la supervivència dels pacients en estats avançats de la malaltia.
La insuficiència renal consisteix en la pèrdua total o parcial de la funció dels ronyons, un fet que provoca l’acumulació de substàncies tòxiques per l’organisme i que obliga a buscar alternatives per poder expulsar-les, com l’hemodiàlisi i la diàlisi peritoneal. El coordinador de Nutrició de la Societat Catalana de Nefrologia, Juan Carlos González, ha assenyalat a Cugat.cat que la nutrició sovint s’oblida en el tractament d’aquestes malalties.
Teresa Doñate
La nefròloga de l’HUGC, Teresa Doñate, ha explicat que cal ajustar la dieta quan es pateix una malaltia d’aquest tipus.
Juan Carlos González
El Registre de Malalts Renals de Catalunya xifra en gairebé 33.000 el nombre de pacients atesos per insuficiència renal en els últims 34 anys.

