La plataforma de Can Busquets reclama una moratòria urbanística per protegir l'espai natural

Medi Ambient

Publicat el 4/oct/06 per Josep Gimeno

La plataforma de protecció de Can Busquets reclama que s'apliqui una moratòria urbanística en els sòls urbanitzables no programats d'aquest territori. En paral·lel, l'entitat reclama que l'Ajuntament insti la Generalitat a impulsar la protecció definitiva de Can Busquets amb la inclusió dels terrenys al Parc de Collserola.

L'associació considera que cal aprofitar que s'hagi desvinculat la protecció de Can Busquets de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que ha legalitzat cases fora d'ordenació del municipi. L'entitat proposa que se suspenguin les llicències de parcel·lació i planejament en els sòls urbanitzables no programats d'aquest indret per garantir la seva preservació.

La plataforma considera que, decretada la moratòria urbanística, l'Ajuntament hauria de forçar la Generalitat a protegir el sòl urbanitzable no programat de Can Busquets mitjançant la inclusió dels terrenys al Parc de Collserola. D'aquesta manera, aquests espais quedarien definitivament protegits.

Escoltem Lluís Llerena, membre de la plataforma de protecció de Can Busquets.

Lluís Llerena

Abans que es defineixi el futur de l'espai, demanem que hi hagi una moratòria i que es protegeixi mitjançant el Parc de Collserola.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Llerena assegura que la proposta de la plataforma ha tingut una bona rebuda entre l'equip de govern i l'oposició. Segons el membre de l'associació, l'Ajuntament s'ha compromès per primera vegada a estudiar la protecció integral de Can Busquets.

Lluís Llerena

L'equip de govern ha inclòs la zona de Can Busquets en un estudi per a la seva protecció integral.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Llerena ha admès que és molt complicat que s'ampliïn els límits del Parc de Collserola abans de les properes eleccions al Parlament.