El consum d'aigua a Sant Cugat el juliol cau un 23,5% respecte al 2022

La ciutat supera el límit dels 230 litres, però té marge fins als 240 pels consums de volums industrials


Temes relacionats

El consum d'aigua a Sant Cugat puja al juny als 218 litres per persona i dia (14/ago/23)

Les piscines d'ús comunitari es podran omplir malgrat les mesures contra la sequera ( 4/abr/23)

Sant Cugat és el municipi català amb més piscines (26/ago/22)


  • Comparteix:

Els mesos d'estiu sol incrementar el consum d'aigua a les ciutats/ Foto: Pixabay

Els mesos d'estiu sol incrementar el consum d'aigua a les ciutats/ Foto: Pixabay

Les últimes dades del Portal de la sequera de la Generalitat indiquen que el consum d'aigua a Sant Cugat al juliol va ser de 234 litres per persona i dia, un 23,5% menys que al mateix mes de 2022. La dada de fa 12 mesos va suposar l'inici d'una tendència a la baixa durant la resta de l'any passat, amb la declaració d'alerta al novembre. No obstant això, i enmig del període actual d'excepcionalitat, la ciutat ha registrat dos augments consecutius de consum al juny i al juliol coincidint amb els episodis de calor i l'època d'auge de les piscines.




Amb aquests 234 litres per persona i dia consumits al juliol, Sant Cugat traspassa el límit general de 230 litres exigit per la Generalitat en etapa d'excepcionalitat, segons el Portal de la sequera. Tot i això, Sant Cugat no registra encara números vermells perquè forma part dels municipis en situació de sequera hidrològica per tipologia i volum de consums industrials que especifica el Pla Especial de Sequera (PES). Així, Sant Cugat pot tenir una dotació addicional d'aigua en excepcionalitat de 10 litres fins arribar als 240. En cas d'aplicar-se la fase d'emergència, amb un consum màxim de 200 litres per habitant i dia, l'ampliació de la dotació d'aigua seria de sis litres amb un topall de consum de 206.

Malgrat que els increments de consum d'aigua són habituals en els mesos de calor, Sant Cugat afrontarà amb les dades d'agost l'examen definitiu. Segons va comunicar la Generalitat la setmana passada, les sancions a municipis per incompliment de restriccions o limitacions de consum podrien arribar a partir d'aquest setembre una vegada es tinguin dades completes d'agost.

Actualment, les reserves d'aigua a Catalunya estan al 24% de la seva capacitat, com abans de les pluges de juny. La declaració d'emergència arribarà quan les reserves baixin del 16% de capacitat. Llavors s'aplicarien restriccions a tots els usos per garantir l'abastament per al consum humà amb caràcter prioritari. L'emergència fixa una dotació màxima de 200 litres per habitant i dia que pot baixar fins als 160 en cas d'emergència extrema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.