L'Ajuntament corregirà actuacions il·legals en el parc de la Torre Negra

Medi Ambient

Publicat el 2/nov/06 per Josep Gimeno

L'Ajuntament i la plataforma de la Torre Negra acorden corregir diverses agressions al parc rural. En concret, el consistori promourà una restauració integral de la riera de Sant Cugat i obligarà l'escola de negocis Esade a corregir un abocament de terra il·legal a l'espai rural.

A la reunió amb la plataforma, l'equip de govern ha admès haver construït una escullera a la riera de Sant Cugat sense comptar amb un estudi de protecció de l'espai de l'àrea de Medi Ambient. En aquest sentit, el consistori s'ha compromès a presentar ara un projecte de restauració integral de la riera. El document inclourà un pressupost i els terminis d'actuació.

L'Ajuntament també ha comunicat a la plataforma que obrirà un expedient a Esade perquè retiri la terra abocada il·legalment al parc rural. A la reunió, també s'ha descartat que l'escola de negocis pugui utilitzar els terrenys de l'espai natural.

Escoltem el membre de la plataforma, Kristian Herbolzheimer.

Kristian Herbolzheimer

Esade volia construir uns equipaments esportius a l'espai de la Torre Negra, però a la reunió ha quedat clar que no hi podrà fer cap activitat no permesa en un parc rural.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A la trobada, també s'ha aclarit que la disminució de l'àmbit de l'espai rural de la Torre Negra en els plànols especials de la zona és un error. L'equip de govern s'ha compromès a corregir l'errada davant dels representants de l'entitat.

L'alcalde Lluís Recoder subratlla que 'l'aparent distanciament' entre consistori i plataforma era fruit de malentesos.

Lluís Recoder

L'aparent distanciament era un conjunt de malentesos. A la reunió, ha quedat tot clar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El consistori també ha acordat suspendre qualsevol llicència d'obra al Club de Golf fins que no s'analitzi l'impacte ambiental de la construcció d'un aparcament per a un 'pitch & putt', ubicat a tocar del parc rural.