Desestimada una demanda de Núñez i Navarro al pressupost municipal 2004

Medi Ambient

Publicat el 21/nov/06 per Josep Gimeno

El jutjat Contenciós-Administratiu 14 de Barcelona ha desestimat la demanda de l'empresa Josel SL, del Grup Núñez i Navarro, contra el pressupost municipal del 2004. La part demandant pretenia que s'anul·lés l'aprovació del pressupost i exigís a l'Ajuntament incloure en els comptes municipals del 2004 partides destinades a assumir possibles responsabilitats judicials derivades de la denegació de tramitació de planejaments urbanístics de la Torre Negra.

L'empresa demandant pretenia, a més, que part de l'import d'aquestes partides sortís de la subhasta que l'Ajuntament va fer amb el sòl obtingut per la urbanització del nou barri de Can Mates, i que el consistori va utilitzar per a projectes de ciutat.

La sentència afirma que "la correspondència entre el finançament dels plans urbanístics i el pressupost general d'una corporació local no obliga a incloure formalment en aquests els crèdits corresponents a obligacions encara no exigibles". Segons el tribunal, "l'únic que es reconeix en les sentències és el dret que l'administració tramiti, segons el previst per la legislació urbanística, la sol·licitud d'aprovació inicial del planejament".