Promusa inclou un sistema pioner en eficiència energètica a mig miler de pisos

Medi Ambient

Publicat el 5/mar/07 per Anna Bernadó

Gairebé 500 nous habitatges de l'empresa municipal Promusa comptaran amb un sistema de gestió energètica pioner a tot Catalunya. La nova tecnologia centralitzarà els serveis energètics de diverses vivendes en un sol edifici i reduirà les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera. A més, els llogaters s'estalviaran un 15% de la seva factura energètica.

Els edificis on s'instal·larà el sistema es reparteixen en deu promocions d'habitatge públic. Els pisos es troben a l'avinguda de la Clota, la caserna de Mira-sol, la Plaça d'en Coll i Vulpalleres Centre, entre d'altres ubicacions.

El nou sistema aconsegueix una major eficiència energètica amb les menors despeses possibles. La iniciativa també redueix al màxim les emissions contaminants a l'atmosfera.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat els avantatges d'aquesta nova tecnologia.

Lluís Recoder

És una tecnologia que ens permetrà garantir un manteniment adequat i reduir en un 15% la factura dels llogaters.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb aquest nou sistema es reduirà la despesa en inversió i manteniment de la instal·lació energètica i les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Un dels responsables de l'empresa instal·ladora del sistema 'Energia i serveis', Narcís Bertrina, explica en què consisteix el projecte.

Narcís Bertrina

Hem fet una sala de producció on generem calor, fred i agua calenta amb el suport unes plaques solars.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Institut Català de l'Energia de la Generalitat donarà suport a la instal·lació promoguda per l'Ajuntament en el sistema a l'edifici de Vulpalleres Centre, que comptarà amb 72 vivendes de Promusa, oficines i locals comercials.

El cap de Relacions Institucionals i Infraestructures de l'Institut, Joan Josep Escobar, assegura que col·laboren amb la nova gestió ja que és innovadora i compta amb criteris d'eficiència energètica.

Joan Josep Escobar

Estem aplicant una tecnologia energètica innovadora i criteris d'eficiència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La presentació del nou projecte ha comptat amb la presència dels tinents d'alcalde de Territori i delegada de Promusa, Mercè Conesa, i de Medi Ambient, Eduard Pomar.