L'ADF alerta que la sequera incrementa el risc d'incendis aquest estiu

Medi Ambient

Publicat el 17/abr/08 per Nacho Vazquez

L'Agrupació per a la Defensa Forestal (ADF) amb seu a Valldoreix ha alertat que la situació de sequera que viu la ciutat incrementa el risc d'incendis per aquest estiu. Tot i el nivell 2 d'excepcionalitat l'ADF ha assegurat que la manca d'aigua no impedirà als bombers extingir un eventual incendi.

L'agrupació ha fet les habituals recomanacions per evitar al màxim les situacions de risc. La prohibició d'encendre foc a menys de 500 metres del bosc i no entrar amb vehicles a motor dins de les zones boscoses són algunes recomanacions. Altres actuacions recomanades són la neteja del sotabosc i dels marges dels camins propers a les zones de risc.

Escoltem el responsable de l'ADF, Manel González, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Manel González

Fem franges de seguretat, neteja de sotabosc i donem consells als veïns.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'ADF també ha tranquil·litzat la ciutadania sobre quines serien les conseqüències de la sequera i les restriccions d'aigua davant una possible intervenció dels bombers per extingir un foc.

Manel González

Actualment s'està fent una base de dades amb els Ajuntaments per conèixer totes les balses d'aigua i s'estan recuperant pous.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els treballs de neteja del sotabosc fets per l'ADF ha comptat un any més amb el treball de persones condemnades per faltes administratives i infraccions de trànsit a la ciutat.