Els treballadors de la Generalitat han netejat dos quilòmetres de camí a Collserola i han tallat 200 arbres

Medi Ambient

Publicat el 15/mai/09 per Miquel Herrada

Els treballadors forestals que netegen els arbres caiguts a Collserola després de la ventada de principis d'any han tallat prop de 200 arbres i han netejat uns dos quilòmetres de camins. Ho ha explicat aquest divendres el conseller d'Interior, Joan Saura, durant una visita a la colla de set treballadors que fan aquestes tasques a les zones boscoses de Sant Cugat. Saura ha dit que la seva feina contribuirà a prevenir el risc d'incendis aquest estiu.

Dels 1.000 treballadors contractats per la Generalitat per fer aquestes feines, una colla de set efectius treballa a les zones boscoses de Sant Cugat dins del parc de Collserola. El conseller Joan Saura, que els ha visitat aquest divendres, ha dit que la seva tasca -que s'acabarà d'aquí a menys d'un mes- ha estat 'excel·lent' i que permetrà reduir el risc d'incendis.

Joan Saura

Hem netejat boscos que feia temps que no es netejaven. S'ha fet una feina excel·lent que servirà per prevenir incendis.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A la zona de Sant Cugat, els treballadors forestals han netejat banda i banda d'un camí d'uns dos quilòmetres de llargada. En concret, s'han tallat prop de 200 arbres d'uns diàmetres d'entre 10 i 60 centímetres. També s'han desbrossat i tallat les branques en mal estat. Els troncs sencers s'han deixat apilats al camí o bé s'han trossejat, mentre que els que estan trencats s'han triturat i s'han repartit pel camí.