Sant Cugat estalvia cada any el consum energètic equivalent a 90 habitatges gràcies a l'energia solar

Plaques solars

Medi Ambient

Publicat el 30/mai/09 per Josep Gimeno

Sant Cugat estalvia cada any el consum energètic total equivalent a 90 habitatges gràcies a l'energia solar. Arran d'una ordenança municipal, la ciutat ja arriba als 4.000 metres quadrats de superfície de captació solar instal·lada.

L'ordenança aprovada fa set anys fomenta l'ús de captadors solars per escalfar aigua. L'ordenança estableix que els nous edificis de més de vuit habitatges o aquells amb un consum equivalent han de disposar d'un sistema d'aprofitament actiu de l'energia solar.

L'Ajuntament també ofereix subvencions per a l'ús d'energia solar tèrmica en edificis particulars i instal·lacions públiques. En cap cas aquesta subvenció no sobrepassarà el 50% del cost total de la instal·lació.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, explica que l'Ajuntament aplicarà la captació solar a tots els edificis públics.

Marta Subirà

En aquests moments està a punt de sortir el plec de condicions a concurs per instal·lar plaques solars a l'Ajuntament i volem que tots els equipaments municipals tinguin captadors solars.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Aquesta iniciativa també s'inclou en l'estratègia local contra el canvi climàtic que duu a terme l'Ajuntament i en el pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic.