El Mussol fa una crida a la responsabilitat envers la natura durant Sant Joan i la Festa Major

El Mussol també analitza la qualitat de l'aigua de les rieres de la ciutat

Medi Ambient

Publicat el 19/jun/09 per Marc Sala

L'associació ecologista El Mussol fa una crida a fer les celebracions de Festa Major i Sant Joan compatibles amb el respecte a l'entorn. L'entitat recorda els perills de fogueres i petards prop de zones boscoses i també alerta de la 'distorsió' que suposa per a la fauna de la zona la contaminació acústica en època de cria. El Mussol considera que els veïns de les zones forestals de la Floresta, Valldoreix i les Planes haurien de desplaçar-se al casc urbà de Sant Cugat si volen llençar petards.

La normativa vigent estableix la prohibició d'encendre fogueres o llençar petards a menys de 500 metres de zones boscoses. El Mussol, a través d'un comunicat, recorda que les revetlles tenen un component de risc i de contaminació atmosfèrica i acústica, especialment perillós als districtes per la seva proximitat amb el bosc.

En aquest sentit, el membre de l'associació El Mussol Daniel Gambús ha fet una crida a la responsabilitat individual dels veïns de l'entorn de la massa forestal.

Daniel Gambús

Ens hem d'anar acostumant que viure al bosc comporta unes responsabilitats. Per això recomanem que qui vulgui fer ús dels petards ho faci al casc urbà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Gambús ha recordat que el soroll i la contaminació atmosfèrica produïda pels petards provoca el pànic entre els animals, l'abandonament de nius i la mort de les cries.