L'Ajuntament acull una exposició europea que parla del canvi climàtic i els seus efectes

L'Ajuntament tindrà representació a la Cimera de Copenhaguen.

Medi Ambient

Publicat el 14/nov/09 per Jaume Blanche

L'Ajuntament acull fins al 26 de novembre una exposició produïda per la Comissió Europea sobre el canvi climàtic i els seus efectes. La mostra està emmarcada en la cimera que es farà a Copenhaguen i en la qual hi haurà representació santcugatenca.

L'exposició, que porta per títol 'La UE, capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic', s'exhibeix alhora a diferents ciutats europees amb motiu de la celebració de la cimera sobre el canvi climàtic que se celebrarà a Copenhaguen. La mostra compta amb 17 plafons que expliquen les diferents polítiques i compromisos que adopta la UE en el canvi climàtic, què pot fer un ciutadà per reduir les seves emissions de CO2 i què pot passar si no s'hi posa remei, per exemple.

Ho ha dit la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, en declaracions a Cugat.cat.

Marta Subirà

L'exposició pretén respondre moltes qüestions que té la societat actual en relació amb el canvi climàtic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La tinenta d'alcalde també ha destacat que una representació santcugatenca assistirà a la cimera de la capital danesa, ja que els Ajuntaments són 'els destinataris final d'aplicació de les polítiques i mesures que s'estableixen a nivell europeu'.

Marta Subirà

Estarem presents a Copenhaguen per fer sentir la nostra veu i aportar el nostre gra de sorra per lluitar contra el canvi climàtic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Subirà també ha explicat que s'estan desenvolupant diferents projectes i accions en relació amb el canvi climàtic a nivell local, mitjançant l'estratègia local contra el canvi climàtic que impulsa el consistori. Aquest pla té l'objectiu que el 2020 s'hagi aconseguit reduir un 20% les emissions contaminants i que un 20% de les energies utilitzades siguin renovables.