Millores en la depuradora de Sant Feliu de Llobregat, que tracta l'aigua residual de la Floresta

Imatge de la depuradora de Sant Feliu de Llobregat

Medi Ambient

Publicat el 10/abr/10 per Anna Gonzalez / Acn

La reforma de la depuradora de Sant Feliu de Llobregat, que dóna servei a part de Sant Cugat, permetrà millorar la reutilització i la qualitat de l'aigua que s'aboca al riu Llobregat. Es tracta d'una ampliació de la planta, que s'ha inaugurat aquest divendres, que millorarà el tractament de les aigües residuals domèstiques i industrials de 16 municipis. La reforma preveu que part de les aigües tractades es puguin reutilitzar, tot i que inicialment només seran per a l'ús agrícola i industrial. Les obres d'ampliació i millora han suposat un cost d'11 milions d'euros finançats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Fons de Cohesió de la Unió Europea.

La depuradora de Sant Feliu de Llobregat, en funcionament des de 1989, incorpora amb aquesta ampliació i millora el sistema terciari, que se suma al primari i secundari ja existents, a més d'un nou depòsit de control i emmagatzematge del aigua tractada. El sistema terciari està format per filtres de sorra i de desinfecció amb làmpades de raigs ultraviolats i coloració.

Això permetrà millorar la qualitat de l'aigua que arriba al riu Llobregat, però també poder reutilitzar-la per a ús agrícola i industrial. Ho ha explicat el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, durant la inauguració de l'ampliació.

Francesc Baltasar

Després del procés terciari l'aigua té molta qualitat i es pot reutilitzar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La depuradora dóna servei a 16 municipis entre els quals es troba Sant Cugat, concretament la zona de la Floresta. Les obres estan finançades en un 19% per l'ACA i el 81% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea d'un total d'11 milions d'euros.