La Generalitat torna a ajornar el decret del parc natural de Collserola

Imatge de la serra de Collserola

Medi Ambient

Publicat el 11/oct/10 per Miquel Herrada

El govern de la Generalitat ha tornat a deixar sobre la taula l'aprovació del decret que ha de declarar Collserola parc natural. La conselleria de Medi Ambient havia anunciat que la decisió s'adoptaria durant la primera quinzena d'octubre, però aquest dilluns la reunió setmanal del consell executiu de la Generalitat ha tornat a ajornar l'aprovació. El govern afirma que el decret serà una realitat 'de manera immediata'.

Així ho ha expressat aquest dilluns la consellera Carme Capdevila, en les seves funcions de portaveu del govern després de la reunió del consell executiu d'aquest dilluns.

Carme Capdevila

S'està tramitant en aquests moments. Estic convençuda que veurem l'aprovació del parc natural en propers consells de govern.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Fonts del departament de Medi Ambient han explicat a Cugat.cat que el projecte està totalment tancat, i que ara només falta que Presidència el col·loqui a l'ordre del dia del consell executiu per a la seva aprovació.

El procés per declarar el parc natural de Collserola va arrencar formalment fa cinc anys, amb el primer anunci oficial per part de la Generalitat, i des del 2007 hi ha hagut converses entre els departaments de Medi Ambient i Política Territorial i els nou municipis de l'entorn de la serra, entre ells Sant Cugat, per delimitar el perímetre del futur parc natural. Sant Cugat aporta dos espais de regulació especial, on s'hi poden construir equipaments, situats a Mas Fortuny i Sol i Aire. Torre Negra i Can Busquets també s'incorporen al parc natural, així com la Font Groga i la Rierada-Can Balasc, que es consideren reserves naturals parcials.

En els últims dies, Núñez i Navarro ha intensificat la campanya mediàtica contra l'Ajuntament distribuint cartes a les redaccions dels principals mitjans de comunicació on acusa l'alcalde de pressionar perquè s'aprovi el parc natural. La promotora immobiliària ho interpreta com un 'desesperat intent d'aconseguir respecte a Torre Negra el que fins la data no aconsegueix als tribunals de justícia'.