El Mussol elimina rebrots de plantes invasores a la riera de Vallvidrera

Voluntaris del Mussol buscant el xuclamel japonés / Font: El Mussol

Medi Ambient

Publicat el 19/mar/14 per Adrià Claramunt

L'associació florestana El Mussol ha eliminat aquest diumenge diferents rebrots de dues espècies exòtiques i invasores detectades en un tram de la riera de Vallvidrera, a tocar de Can Busquets. A petició del Consorci del Parc de Collserola, l'entitat participa en tasques de seguiment i manteniment del projecte de restauració fluvial d'aquest tram que es va dur a terme entre el 2008 i el 2011.

Diversos membres d'El Mussol han eliminat els dos rebrots de canya detectats i han localitzat també una gran extensió de ribera plena de l'altra espècie invasora, el xuclamel japonès. Els voluntaris han netejat algunes d'aquestes zones on la planta enfiladissa cobria molts arbustos i arbres petits però no han pogut acabar la tasca per la gran extensió coberta pel xuclamel japonès. El Mussol ha informat els responsables del Parc de Collserola perquè prenguin les mesures adients.

L'entitat ha aprofitat la sortida per omplir una bossa de brossa industrial de plàstics, llaunes, envasos, ampolles de vidre i filferros.