Tots els partits, excepte el PRC, aposten per membres d'entitats veïnals per a les eleccions

Eleccions Municipals 2007

Publicat el 2/mai/07 per Josep Gimeno

Tots els partits polítics, excepte el Partit Republicà Català (PRC), incorporen diversos representants d'associacions veïnals a les candidatures de les eleccions municipals. La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) destaca que la presència de membres d'entitats veïnals a les llistes apropa les reclamacions dels santcugatencs a la classe política.

CiU inclou l'expresident de l'Associació de Veïns de l'Eixample Sud, Miquel Quintana, en la relació de suplents de la candidatura.

Al PSC, el president de l'Associació de Veïns Centre-Estació, Pere Soler, ocupa la setena posició a la candidatura. Els socialistes també inclouen a la llista la vicepresidenta de l'entitat veïnal del Barri del Monestir, Leonor Gómez.

ERC també aposta per representants veïnals: si els republicans obtenen representació a Valldoreix, la membre de l'Associació de Veïns de Can Majó, Teresa Veciana, serà vocal a l'EMD.

El president de la FAV, Manel Sánchez, recorda que, des de la transició, part dels polítics locals procedeixen de les entitats de veïns.

Manel Sánchez

És un fet positiu de forma indiscutible. Part dels polítics del món local procedeixen d'entitats de veïns.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A la llista d'ICV-EUiA, hi és l'independent Jaume Massanés, membre de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol. Massanés és el número 4 de la candidatura ecosocialista. També és membre d'aquesta entitat veïnal de Mira-sol, Josep Maria Àngel, que és un dels deu suplents de la llista d'ICV-EUiA.

El PP també inclou persones relacionades amb el món veïnal. La vocal de l'Associació de Veïns de Can Borrull, Purificación Moreno, ocupa el sisè lloc de la llista del PP.

Sánchez no considera negatiu que membres d'entitats veïnals compatibilitzin l'afiliació política amb la presència als consells de districte.

Manel Sánchez

No veig malament que es compatibilitzin dues funcions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els partits sense representació al consistori també inclouen membres d'associacions veïnals a les seves candidatures.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) té la membre de l'Associació de Veïns de Can Majó de Valldoreix, Aurora Tous, a la llista.

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía té com a cap de llista, Carmen Gómez, que és membre de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol.

Per la seva banda, la número 2 de la candidatura d'UNIS a les municipals, Maria Àngels Quadras, és vocal de l'Associació de Veïns de Can Borrull.

El PRC és l'única formació que no té membres d'entitats veïnals a la llista electoral.