Els partits proposen més proximitat i participació en polítiques de seguretat

Eleccions Municipals 2007

Publicat el 15/mai/07 per Miquel Herrada

Els partits polítics aposten per crear nous mecanismes d'informació i participació ciutadana en l'àmbit de la seguretat ciutadana. En un debat a Ràdio Sant Cugat, les formacions han promès reforçar la Policia Local i apropar-la als barris i els districtes.

Els cinc partits amb representació al consistori coincideixen a dir que Sant Cugat és una ciutat segura, i que el que cal combatre és la 'percepció' d'inseguretat provocada pels robatoris en vivendes dels últims mesos.

En aquest sentit, les formacions han proposat diverses mesures per augmentar la presència policial al carrer i millorar la proximitat en matèria de seguretat ciutadana. El número 11 a les llistes de CiU, Xavier Martorell, aposta per tancar 'pactes de seguretat' amb tots els barris i els districtes de la ciutat.

Xavier Martorell

Hem de fer polítiques de seguretat 'ad hoc' per a cada barri. Hem de signar un conveni entre ciutadans i administració, implicant els Mossos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El número 2 a la candidatura del PSC, Ferran Villaseñor, també creu que les polítiques de seguretat s'han d'adaptar a la realitat de cada zona del municipi i proposa acostar més la Policia Local als barris.

Ferran Villaseñor

La nostra configuració geogràfica s'ha de tenir en compte. Cal una aposta decidida per la policia de barri.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des d'ERC, el número 2 a les llistes, Toni Ramon, proposa la creació d'un consell per implicar la ciutadania en les polítiques de seguretat.

Toni Ramon

Proposem crear un Consell Preventiu, on els cossos policials i les entitats puguin debatre les necessitats de seguretat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una proposta similar és la d'ICV-EUiA, que passa per crear un Consell de Seguretat Local per augmentar la transparència. Escoltem l'alcaldable ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

Volem més transparència, informació i participació. Constituir un Consell de Seguretat Local amb participació de veïns i entitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PP també aposta per incrementar la presència policial a tot el municipi, amb patrulles de la Policia Local assignades als barris. Fernando Vázquez-Dodero és el número 2 a la candidatura popular.

Fernando Vázquez-Dodero

Volem destacaments de la Policia Local a cada districte i donar-li més efectivitat a la policia de proximitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els partits han apostat per estudiar, d'acord amb la normativa vigent, les condicions per instal·lar sistemes de videovigilància, tot i que algunes formacions han expressat la seva cautela sobre aquesta qüestió. Tampoc no hi ha acord en la necessitat d'incrementar el nombre de mossos d'esquadra assignats a la comissaria de Sant Cugat, d'acord amb les previsions inicials de la Generalitat.