ICV-EUiA aposta per la fiscalitat ecològica per reduir la contaminació

Eleccions Municipals 2007

Publicat el 23/mai/07 per Miquel Herrada

ICV-EUiA aposta per gravar fiscalment els vehicles més contaminants. Aquesta és una de les propostes dels ecosocialistes per combatre des dels municipis el canvi climàtic i potenciar el transport públic. Així ho ha explicat el diputat d'ICV al Congrés, Joan Herrera, en un acte a Sant Cugat.

Herrera proposa superar el debat sobre les grans infraestructures viàries i apostar per la 'mobilitat quotidiana'. En aquest sentit, el dirigent ecosocialista proposa aplicar els impostos de matriculació i circulació en funció de les emissions que generi cada vehicle.

Joan Herrera

Quan tens un vehicle que contamina molt has de pagar més.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcaldable d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha reclamat millores a Rodalies de Renfe i en la connexió amb Rubí. Boix ha explicat també el projecte de Tramvia del Vallès Sud.

Xavier Boix

Hauria de connectar de forma barata, sostenible i fàcil Montcada i Reixac, Cerdanyola i Sant Cugat pel centre de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Boix insisteix en què la nova línia de FGC entre Barcelona i Sant Cugat és innecessària i no resol els problemes actuals de mobilitat.

D'altra banda, Joan Herrera ha carregat durament contra el discurs 'xenòfob i excloent' del PP en matèria d'immigració i ha demanat a la resta de partits 'contundència' per combatre aquesta visió.