ERC vol reconstruir els ponts del catalanisme i s'obre a tornar a pactar amb CiU

Eleccions Municipals 2007

Publicat el 31/mai/07 per Miquel Herrada

ERC atribueix els mals resultats electorals a Sant Cugat a la reedició del tripartit a la Generalitat. El cap de llista republicà, Raül Grangé, considera que l'electorat santcugatenc ha votat 'en clau nacional' per frenar la formació d'un govern d'esquerres a la nostra ciutat. Grangé es mostra obert a entrar al nou govern amb CiU si es respecten els eixos programàtics d'ERC.

Grangé assegura que l'electorat ha castigat ERC pel suport dels republicans al govern de José Montilla a la Generalitat. El candidat considera que els votants santcugatencs han volgut evitar la possibilitat d'un govern tripartit a la nostra ciutat.

Raül Grangé

El nostre electorat s'ha mobilitzat per evitar un tripartit a Sant Cugat, tot i que en campanya jo vaig dir que la prioritat era pactar de nou amb CiU.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Grangé obre les portes a entrar al nou govern municipal amb CiU si Lluís Recoder acceptés els eixos prioritaris del programa republicà, com no construir la Ronda Sud i el Vial de Cornisa i mantenir els criteris de Promusa.

El cap de llista d'ERC considera que ara cal prioritzar l'eix nacional en els pactes de govern i reconstruir els ponts entre les forces catalanistes.

Raül Grangé

L'opció nacional prima per sobre de l'eix dreta-esquerra. Per CiU seria bo tenir ERC al seu costat per tirar endavant un programa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En aquest sentit, Grangé rebutja l'opció de crear un 'front d'esquerres' a la ciutat per proposar un model de ciutat alternatiu al de CiU, tal com ha plantejat aquests dies l'ecosocialista Jordi Casas. Segons el número 1 d'ERC, Sant Cugat és un 'model d'èxit' que cal consolidar i no hi ha cap alternativa possible millor a l'actual.