40 estudiants competeixen a Sant Cugat per entrar al Parlament Europeu de Joves

Política

Publicat el 17/gen/15 per Núria Juanico

Una quarantena de joves s'ha posat a la pell dels parlamentaris europeus aquest dissabte a l'Arxiu Nacional de Catalunya, que ha acollit la competició per accedir a la preselecció estatal del Parlament Europeu de Joves. A través de jocs i activitats, els participants han reforçat les seves habilitats a l'hora de treballar en equip, han potenciat les seves capacitats comunicatives i han après el funcionament dels òrgans polítics de la Unió Europea.

Set escoles de Sant Cugat participen a la competició, que ha arrencat aquest dissabte amb jocs perquè els joves estableixin vincles entre ells i aprenguin a treballar conjuntament. Els assistents, d'entre 15 i 16 anys, han participat en jocs d'estratègia i de comunicació oral en anglès. La presidenta de la sessió, Isabel Cantalapiedra, ha destacat que aquesta iniciativa els permet transmetre coneixements de política, economia i dret utilitzant una dinàmica d'aprenentatge diferent a la de les escoles.

Isabel Cantalapiedra

Serveix per conèixer gent. És molt diferent a la feina que es fa a les escoles, aquí el mateix delegat busca i aprèn de forma individual.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els participants també han debatut sobre temes relacionats amb l'agenda europea com l'atur juvenil, l'increment dels moviments independentistes i el dèficit democràtic. Alguns dels joves han subratllat que formar part d'aquesta sessió és tota una experiència.

Participants

Permet millorar l'idioma i interessar-se pel sistema econòmic i polític actual. / És una opció diferent per aprendre sobre relacions internacionals i a parlar en públic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La competició ha seguit aquest diumenge al Casal de TorreBlanca. Els centres participants són Thau, Avenç, Leonardo da Vinci, Àgora, Europa, La Vall i La Farga, un més que l'any passat. D'aquesta sessió en sortiran representants de Catalunya per a la preselecció estatal que tindrà lloc a Sevilla del 8 al 12 d'abril. Els joves seleccionats es donaran a conèixer aquesta setmana vinent.