Un centenar de persones es concentra per donar suport als refugiats de guerra

Política

Publicat el 7/set/15 per Sergio Morales

CiU, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC volen que l'Ajuntament formi part de la xarxa de 'ciutats-refugi' que s'està impulsant per acollir refugiats de la guerra de Síria. En una concentració aquest dilluns a la plaça de la Vila a la qual ha assistit gairebé un centenar de persones, s'ha llegit una moció conjunta d'aquests grups en la qual s'insta la comunitat internacional a emprendre 'les accions necessàries per protegir la població civil' del país asiàtic.

La moció, que els grups signants confien que esdevingui institucional, insta l'Estat espanyol a activar mesures d'asil polític i demana que Sant Cugat posi els seus recursos legals, de serveis i econòmics, entre d'altres, a disposició dels refugiats.

El text també demana que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides remeti la situació siriana a la Cort Penal Internacional i que 'el govern espanyol posi fi immediatament a les transferències d'armes al govern de Síria'.

En representació dels convocants de la concentració, el regidor de la CUP-PC Dimitri Defranc ha explicat que no creuen en 'un model europeu que ven armes que provoquen conflictes i que després se'n desentén'.

Dimitri Defranc

No creiem en un model d'una Unió Europea que ven armes i genera conflictes i que després no vol saber res de la porqueria que li ha rebotat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La trobada, que ha estat convocada per la CUP, ERC, ICV, Procés Constituent i Podem, ha acabat amb una encesa simbòlica d'espelmes per escenificar el suport als sirians que busquen asil arreu d'Europa.