Les ordenances fiscals i les mocions dels grups, protagonistes del ple d'avui

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària / Foto: Locapres

Política

Publicat el 21/des/15 per Anna González

El ple municipal dóna llum verda aquest dilluns a tres mocions institucionals per expressar el suport a l'empresa Delphi i els seus treballadors, defensar el dret de vot de les persones amb discapacitat intel·lectual i per instar a la revisió del Pla d'Equipaments de la ciutat. La sessió arrenca a les set de la tarda a l'ajuntament i també debatrà altres propostes dels grups municipals i l'acord definitiu de les ordenances fiscals per al 2016, entre d'altres.

Els grups d'ICV-EUiA , Convergència, la CUP-PC, ERC-MES i el PSC presenten una moció per posar en valor i preservar el conjunt monumental del Monestir, i demanar l'anul·lació de la inscripció de plena propietat que va fer el Bisbat de Terrassa.

C's, Convergència i ICV-EUiA s'uneixen en una proposta sobre el seguiment i execució de les mocions aprovades al ple i la seva publicació en el portal de la transparència de l'Ajuntament. També presenten una moció conjunta el PP, C's i ICV-EUiA per donar compliment a l'acord d'elaboració de l'ordenança i el catàleg d'arbres monumentals i d'interès local.

C's porta a la sessió plenària la potenciació de les aules d'estudi en període d'exàmens i ERC-MES una moció per garantir que les pel·lícules del cicle de cinema d'autor siguin en versió original subtitulada en català. ICV-EUiA instarà al desplegament de la tarifació social i l'elaboració d'un reglament de subvencions a les persones amb dificultats per complir amb les obligacions tributàries amb el consistori. A més, el PSC demana l'enderrocament i adequació de l'antic edifici de l'estació de FGC de Mira-sol i el PP reclama un acord per a l'elaboració d'un Pla local de Seguretat.

En l'àmbit d'Urbanisme, l'equip de govern porta la proposta de ratificació per iniciar la gestió d'expropiació d'un terreny del barri de Can Mates per construir habitatge social i privat. La superfície és de gairebé una hectàrea i s'hi podran construir un total de 167 habitatges, 54 dels quals seran de Promusa.

També passarà pel ple la proposta de suspensió provisional de la tramitació urbanística del Pla de Millora Urbana de Can Cabassa i diverses expropiacions. A més, la sessió debatrà la sol·licitud de traspàs de la titularitat de tres vies d'enllaç del ministeri de Foment espanyol.

En l'àmbit d'Economia, el ple abordarà la resolució d'al·legacions i l'acord definitiu de modificació i aprovació de les ordenaces fiscals per al 2016.

També passa pel ple la ratificació de l'acord de dissolució i liquidació del Consorci d'Acció Social de Catalunya, el canvi en la denominació del grup municipal de CiU per Convergència i la nova composició del Consell Consultiu de Cugat.cat.

La sessió comença a les set de la tarda a la sala de plens de l'ajuntament i mitja hora abans té lloc el torn de participació ciutadana.