El PSC retira les seves propostes dels pressupostos participatius pel 'veto' d'ERC-MES

Pere Soler

Política

Publicat el 2/jun/16 per Sílvia González

El PSC ha retirat les propostes que havia presentat als pressupostos participatius arran del 'veto' d'ERC-MES al fet que els socialistes defensessin aquestes idees com a partit en el Consell de Ciutat celebrat aquest dimecres. Ho ha anunciat el portaveu del PSC, Pere Soler, que també ha dit que no participaran en el debat de les propostes en el si d'aquest òrgan i recrimina que la majoria dels assistents emplacés els socialistes a presentar-les amb un altre nom.

La picabaralla política entre el PSC i ERC-MES perquè el primer hagi presentat com a partit polític propostes als pressupostos participatius ja ha tingut conseqüència. El portaveu municipal del PSC va abandonar el Consell de Ciutat després que els independentistes reprovessin que la formació defensés les seves propostes en el torn de debat sobre els processos participatius. Soler ha qualificat aquest fet com acció d''hipocresia' i 'un clar intent d'evitar que el PSC pugui capitalitzar iniciatives que podrien tapar les propostes i el protagonisme dels republicans'.

Pere Soler

És evident que quan una força política intenta vetar vulnera el marc democràtic que tenim com a representants de la ciutadania i més tenint en compte que aquestes propostes procedien dels ciutadans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les crítiques contra ERC-MES del socialista també apunten al 'preocupant seguidisme que fan i l'acomplexament cap a Convergència', amb qui els republicans tenen un pacte d'estabilitat pressupostària. Soler també etziba reprovacions contra aquells assistents al consell, com el regidor i comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, que van emplaçar el PSC a defensar les propostes al procés amb un altre nom.

Sobre aquest aspecte, Soler diu que 'amagar l'origen de les propostes del PSC o de qualsevol altre partit ens sembla lamentable'. Per tot plegat, els socialistes han anunciat que no participaran en el debat dels pressupostos participatius perquè 'sembla que ERC-MES i Convergència ja tenen en ment quines seran les propostes'.

Puigdomènech respon
El comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha negat que s'hagi produït cap 'veto' al consell i que la majoria dels presents va coincidir que els partits ja tenen el ple per explicar propostes.

Joan Puigdomènech

El Consell de Ciutat va dir-li a Pere Soler que les propostes no es presentessin com a grup i que ho fessin amb el nom de les persones que han presentat aquestes propostes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els pressupostos participacitius són un procés ciutadà perquè els santcugatencs decideixin a què es destinen dos milions dels comptes municipals.