Xoc entre el govern i l'oposició a l'EMD per una modificació pressupostària

Un moment de la junta

Política

Publicat el 14/jul/16 per Sergio Morales

Els grups de l'oposició de l'EMD de Valldoreix han criticat l'equip de govern del territori per fer un 'mal ús' del pressupost. Les crítiques s'han verbalitzat aquest dijous en Junta de Veïns i responen a una modificació pressupostària que ha presentat l'executiu. Concretament, la CUP-PC, ERC-MES i C's han assenyalat el cost de 40.000 euros que comportarà una auditoria energètica que, asseguren, no és necessària perquè l'última que es va efectuar encara és vàlida. En tot cas, la modificació pressupostària s'ha aprovat gràcies als vots dels cinc vocals de CiU-Actuem.

Els vocals de l'oposició han lamentat que es prevegi una despesa de 200.000 euros per millorar l'accessibilitat a l'avinguda de Rubí i que es destinin gairebé 15.000 euros al manteniment del clavegueram. En total, la modificació pressupostària comporta un suplement de 400.000 euros. Es tracta d'un ajustament que la vocal de C's, Susana Casta, veu com fruit d'una mala gestió.

Susana Casta

Hi ha tantíssimes coses que crec que s'està fent un mal ús del pressupost.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'equip de govern s'ha defensat de les crítiques i assegura que la modificació respon als requeriments del territori.

Mocions
La junta de veïns ha aprovat amb vots a favor de tots els grups, tret del de C's, que hi ha votat en contra, que Valldoreix doni suport a la Marxa Som, que passarà per Sant Cugat el 26 i 27 d'aquest mes. Es tracta d'una caminada popular que en quatre columnes simultànies recorrerà part de Catalunya i que acollirà assemblees obertes sobre propostes per a un nou model de país.

La sessió plenària ha servit també determinar que l'EMD instarà l'Ajuntament i el departament de Salut perquè garanteixin que el CAP de Valldoreix continuï obert a l'agost. La proposta, fruit d'un text de la CUP-PC, ERC-MES i C's, s'ha pogut aprovar gràcies a les abstencions dels vocals de CiU-Actuem Elena Degollada, Josep Puig i Bernat Gisbert. Joaquim Castelló i Susana Herrada hi han votat en contra, ja que consideren que l'administració descentralitzada no té competències en aquest terreny.

Finalment, l'equip de govern ha tombat la moció de l'oposició per paralitzar totes les accions de la modificació del PGM. El ple de Sant Cugat va aprovar per unanimitat que l'aturessin les respectives a l'estació de Valldoreix i Can Cabassa i que s'obrís una comissió especial, però no de la resta d'àmbits que abordava. El president de l'EMD, Josep Puig, veu la proposta innecessària.

Josep Puig

Crec que es va encertar a l'hora d'aturar el tema de l'estació i de Can Cabassa, però no cal amb la resta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La sessió plenària ha arrencat amb la presència de gairebé una vintena d'assistents al torn de l'audiència pública i ha acabat amb sis.