Sant Cugat se suma a una campanya informativa contra la venda il·legal al carrer

La moció denuncia els perjudicis de la venda il·legal / Foto: Europa Press

Política

Publicat el 21/nov/16 per Redacció

Sant Cugat s'adhereix a la campanya de la Generalitat 'Digues no: les vendes il·legals al carrer estan prohibides' per conscienciar la ciutadania dels perjudicis d'aquesta pràctica. Es tracta d'una moció original de Convergència presentada amb C's i el PP i el vot a favor del PSC. ICV-EUiA i ERC-MES s'han abstingut mentre que la CUP-PC i el regidor no adscrit hi han votat en contra.

Escolta-ho

Entre altres aspectes, la moció recorda que la venda il·legal perjudica la indústria i el comerç legalment establerts, atempta contra els drets dels treballadors i suposa una pràctica que suposa un frau a la hisenda pública.

Per fer la campanya informativa es posarà a disposició dels comerços, restauradors i establiments díptics informatius i cartells de la Direcció General de Comerç i l'Agència Catalana de Consum. La regidora de Comerç, Mayte Pérez, explica que es tracta d'una campanya que vol 'sensibilitzar la població'.

Mayte Perez

Repartirem díptics a les botigues i espais de concurrència afegint-nos a la campanya de l'Agència Catalana de Consum. Nosaltres no volem jutjar ningú, simplement volem que la gent sigui conscient d'aquesta pràctica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PSC, tot i el seu vot a favor, ha matisat que és 'una moció que es queda curta' i que els agradaria que l'Ajuntament fes 'una campanya més en clau local sobre el tema'. ICV-EUiA, ERC-MES i la CUP-PC han mostrat la seva sorpresa perquè el ple s'adhereixi a una campanya contra 'una pràctica inexistent a Sant Cugat'.

Els ecosocialistes i els republicans s'han abstingut en la votació i han demanat xifres a l'Ajuntament. La CUP-PC hi ha votat en contra i ha acusat la campanya d''estigmatitzar el col·lectiu dels venedors ambulants', com explica el regidor Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Algú pensa que el que venen aquests manters a la nostra ciutat és competència del comerç local? Ens sembla que aquesta moció és buscar problemes on no n'hi ha.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El consistori comunicarà l'adopció d'aquests acords a la Direcció General de Comerç i a l'Agència Catalana del Consum.