Les Cases dels Mestres encaren els darrers tràmits per iniciar la rehabilitació

Imatge d'arxiu del projecte / Foto: Promusa

Política

Publicat el 16/jun/17 per Anna González

L'Ajuntament ha tancat un acord per adquirir la parcel·la de titularitat privada necessària per poder tirar endavant la rehabilitació de les Cases dels Mestres de la Floresta i el projecte de masoveria urbana. Es tracta de 4.323 metres quadrats que el consistori comprarà per 175.000 euros. En paral·lel, el ple municipal ha de donar aquest dilluns el vistiplau a l'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) en aquest àmbit, darrer tràmit urbanístic per desencallar el projecte.

En concret, la modificació permet canviar la zona del darrere de les Cases dels Mestres a aprofitament i deixar l'espai lateral com a equipaments. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que la proposta, que ja va ser aprovada inicialment pel ple, no ha rebut al·legacions.

Damià Calvet

Ho portem a aprovació provisional sense al·legacions. Després la comissió d'urbanisme ha d'aprovar-ho de manera definitiva per continuar amb aquesta operació de masoveria urbana.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb aquest tràmit i l'adquisició de l'espai privat, el projecte de masoveria urbana encara ara la fase de rehabilitació. Calvet ha explicat que ha estat un procés amb més dificultats de les previstes.

Damià Calvet

Malauradament en el plantejament urbanístic i de llicències d'edificació ens hem trobat amb dificultats de gestió.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El projecte de masoveria urbana per a les Cases dels Mestres ja té adjudicataris. En total són 11 unitats familiars, tres de les quals tenen infants al càrrec, que corresponen a una vintena de persones.